Здраве

8 точки на лицето за масаж, с които ще излекувате симптомите на грип и простуда (СНИМКИ)

  28.01.2019 15:07             
8 точки на лицето за масаж, с които ще излекувате симптомите на грип и простуда (СНИМКИ)

Точките на акупресура са отлична помощ при лечението на различни заболявания, включително симптоми на простуда и грип. Хората обикновено се заразяват с вируса на грип, когато имунната им система е компрометирана и не може ефективно да се предпази. Това може да се случи, когато човек не е ваксиниран, когато е под голямо напрежение, стрес, поради предишно заболяване, което е оставило тялото му в отслабено състояние.

Освен това има външни причини, по-специално много студено и сухо време. Въпреки че акупресурата не може да излекува самия грип, тя ще ви помогне да се справите с повечето неприятни симптоми, като възпалено гърло, дразнене на носа и кихане, главоболие, кашлица и обща слабост.

Разбира се, акупресура не е заместител на лечението, но служи като добавка за ускоряване на лечебния процес.

Точки на носа

Тези точки са сред най-ефективните, когато става дума за настинка или грип. Те се намират над окото, на място, където веждите се срещат с носа. Масажирайте върху тях за няколко минути, за да облекчите симптомите на простуда, треска, запушен нос и главоболие. В допълнение, акупресура на тези точки е ефективен за болка и умора, свързани с напрежението на очите. 

Точки в горната част на скулите

Ако имате запушен нос, акупресура върху тези точки е най-ефективният метод за отстраняването му. Точките се намират в долната част на скулите, успоредно на ноздрите. Приложете среден натиск към двете бузи, за да намалите и главоболието. Този момент също ще спомогне за облекчаване на усещането за парене в очите и ще премахне усещането за „тежки“ клепачи.

 

Точка между палеца и показалеца на дланта 

Акупресурата ефект върху тази точка помага за укрепване на имунната система. В допълнение, прилагането на натиск до тази точка също помага за облекчаване на главоболие.

Извивката на лакътя

Тази точка се намира близо до лакътя, от външната страна на ставата. Когато се чувствате зле, сложете палеца на това място. Дневният натиск ще осигури максимална полза. Също така допринася за повишаване на имунитета, затова се препоръчва използването на тази техника, дори ако не сте болни, като превантивна мярка. 

Точки на края на носа

Прилагането на натиск в тази област помага да се намали запушването на носа. Това не само отпушва носа и синусите, но и подобрява функционалността на белите дробове. 

Точки на гърба

Те се намират в горната част на гърба, между лопатките и гръбначния стълб, така че може да се нуждаете от помощ от друго лице, за да активирате това място. Ако няма кой да ви помогне, можете да се опитате да легнете на две топки за тенис и да ги използвате за масаж на областта. Прилагайте натиск върху точките всеки ден, дори ако не сте болни, за да укрепите имунната система и да укрепите способността на организма да издържат симптомите на простуда. 

Точки на гърдите

Намира се в нишата между ключицата и гръдната кост и се активира чрез едновременно леко натискане от двете страни. Те облекчават дихателните проблеми, кашлицата, възпаленото гърло и тежестта в гърдите.

"Третото око"

Тази точка често се използва в китайската акупунктура за лечение на различни заболявания. Точката на натиск е върху челото, точно между веждите. Използвайте палеца си, упражнявайки средно налягане, за да намалите температурата, изчистете запушен нос и облекчете главоболието./Zdrave.to. 

 

Zdrave.to