Събития

Първо в "Конкурент": Отварят още 1 мегазавод във Враца

  22.01.2019 18:48             
Първо в \

Втори голям инвеститор ще изгради завод във Враца. В плановете му влизат разкриването на нови 1 000 работни места, а производството отново ще е ориентирано към автомобилната индустрия, научи "Конкурент".

Информацията беше потвърдена от два, независими един от друг източника, които на този етап пожелаха анонимност.

От министерството на икономиката разшириха информацията, с която разполага всекидневникът на Северозапада с факта, че са финализирани преговорите с голяма чуждестранна компания.

В предаване по бТВ тази вечер министърът на икономиката Емил Караниколов припомни, че в началото на годината във Враца е бил подписан договор с немската компания МД Електроник, която ще инвистира във Враца 22 милиона лева.

"Благодарение на кмета Калин Каменов и екипа му, нещата във Враца се случват. Очакваме и още един голям инвеститор да дойде в този град", допълни Караниколов.

Кметът Каменов коментира пред "Конкурент", че става дума за построяването на още един мегазавод. Очаква се представителите на чуждестранния инвеститор да дойдат в началото на февруари за уточняване на детайлите. "Имаме пълната подкрепа на правителството", добави градоначалникът.

Каменов допълни, че плановете на компанията са да отвори 1 000 нови работни места, а в завода да се произвеждат гумени уплътнения за всички видове автомобили, произвеждания в Германия, Италия, Франция, САЩ...

Четете повече във в. "Конкурент" - всекидневникът на Северозапада, откъдето преписват дори обявите за работа.