Крими

Криминално проявен уби сътрапезник, хващат го на границата преди да избяга

  20.01.2019 15:30             
Криминално проявен уби сътрапезник, хващат го на границата преди да избяга

Криминално проявен ром преби от бой 32-годишен мъж и после опита да избяга от страната. Кървавата история се е разиграла тази нощ в махалата на Козлодуй, съобщава сайтът kozloduy-bg.info.

По неофициална информация 32-годишният Веселин бил на гости в дома на Юлиян Чеков на улица „Кокиче“. През нощта обаче двамата се скарали, а домакинът извел госта си навън и започнал да го налага зверски, като му е нанесъл и рани с нож. По-късно Юлиян и жена му видели, че Веселин е много зле, извикали такси и с него го откарали пред дома му на ул. „Царибродска“, като го оставили в безпомощно състояние навън.

Едва след няколко часа, малко след 8 ч. сутринта, роднина на момчето го намерил и подал сигнал на 112. Веселин бил още жив, но е починал около час по-късно в болницата.

При първоначалния оглед е установено, че той има счупен крак, множество травми по тялото и прорезни рани по главата. Трупът е транспортиран за аутопсия, която ще установи причините за смъртта, но според лекарите той е имал остра кръвозагуба.

Юлиян Чеков още рано сутринта тръгнал да бяга, като хванал първия автобус за София.

Полицията бързо е стигнала до извършителя и опита му да избяга и е бил незабавно обявен за общодържавно издирване, като е задържан в друг автобус на ГКПП-Калотина преди да напусне страната.

Предстои той да бъде докаран в ареста за предявяване на обвинение в убийство, като най-вероятно окръжната прокуратура ще поиска постоянна марка за неотклонение „задържане под стража“.

Работата по случая продължава.