Събития

Скок на туристите отчита Вършец

  20.01.2019 10:17             
Скок на туристите отчита Вършец

Малко над  40 000 души са почивали в хотелите на Вършец през миналата година . Хората, посетили курорта са няколко пъти повече, защото тези от близките градове пътуват за ден, не остават в хотелите, но се наслаждават на минералната вода и на екопътеките в региона. На Иванчова поляна, край водопада Бялата вода и към връх Тодорини кукли всеки уикенд, особено през топлите месеци, се отправят стотици любители на планината, разказва кметът Иван Лазаров. До тези природни забележителности са изградени 4 екопътеки. В града има  амфитеатър, велоалея, целегодишна ледена пързалка, въжен парк.

И през 2019 година общината ще продължи да рекламира възможностите за туризъм в района. Тя е заявила участие  в най-значимите туристически изложения и борси. Скоро по главния път Е-79 и по магистралите „Тракия” и „Хемус” ще се появят и билбордове, които ще рекламират Вършец като туристическа дестинация, която си струва да бъде посетена.

Кметът на Вършец Иван Лазаров призова хората от близо и далеч  да посетят града не само за лечение с уникалните му минерални води, но и за СПА процедури, отдих и развлечение. Според него курортът вече  се посещава все повече от млади хора, които търсят красива природа, здравословен въздух и вода, забавления.