Събития

Кметът на Криводол обясни как и къде публикува обяви и дали гази общинска наредба

  18.01.2019 15:11             
Кметът на Криводол обясни как и къде публикува обяви и дали гази общинска наредба

Кметът на Криводол Петър Данчев изпрати до „Конкурент“ правото си на отговор по повод публикация от петък, 18 януари, озаглавена „Кметът на Криводол сгази общинска наредба“. Като коректна медия публикуваме документа, в който странно се тълкува какво е ежедневник /виж снимките/.

Според кмета Петър Данчев /или някой от юристите му/, „Конкурент“ не е ежедневник, тъй като излиза само в делнични дни – от понеделник до петък, и затова са предпочели да пуснат обявите си в издание, което излиза два пъти в седмицата – във вторник и петък, тъй като така обявите щели да стигнат до повече хора. Звучи и „логично“, и „юридически обосновано“.

В правото на отговор се твърди още, че „Община Криводол спазва стриктно изискванията за публикуване на обяви и съобщения за търгове и конкурси“.

Останалите доводи можете да прочетете от документа, пидписан от кмета на Община Криводол – Петър Данчев, който публикуваме без редаторска намеса.

Право на отговор

По повод публикувана в „Конкурент“ статия „Кметът на Криводол сгази общинска наредба“ използвам правото си на отговор:

Община Криводол спазва стриктно законовите изисквания и разпоредби за публикуване на съобщения и обяви за търгове и конкурси.

На територията на област Враца излизат две печатни издания. Тъй като нито едно от двете не е ежедневник по смисъла на закона - тоест да излиза във всеки ден от седмицата – от понеделник до неделя, то наше право е да изберем в кое от двете да бъдат обявявани откриваните от Общината процедури. В случая сме се водили от критериите за най-голям тираж и най-изгодна цена. По тази причина Община Криводол публикува обявите си във вестник „Северозапад днес“, който се разпространява не само в област Враца, но и в областите Видин, Монтана, Плевен и Ловеч. Поради тежкото финансово състояние Община Криводол няма договорни взаимоотношения с нито една медия - регионална и национална.

С уважение,

ПЕТЪР ДАНЧЕВ

Кмет Община Криводол

 

 

Припомняме, че полемиката започна от публикация в konkurent.bg, която напомни на кмета на Община Криводол да спазва тестове от Наредба №7 на Общински съвет в Криводол - http://konkurent.bg/article/143236/kmetut-na-krivodol-sgazi-obshtinska-naredba

Със снимков материал му припомняме каква е разликата между издание, което излиза два пъти в седмицата и всекидневникът на Северозапада - в. "Конкурент". Не се съмняваме, че ще успеем да убедим и него, и юристите му, че разликата е съществена.