Крими

Пребиха мъж заради забележка на пътя

  17.01.2019 12:10             
Пребиха мъж заради забележка на пътя

Млад мъж от Монтана е бил пребит от съпруг на шофьорка, на която направил забележка на пътя.

Историята е на Калин Тодоров, организатор на драматичния театър в Монтана. Случката е от 9 януари. Тогава около 16 часа той прибирал от училище 9-годишния си племеник. Двамата и още няколко деца се движели по сляпа уличка, забранена за автомобили, над детската ясла в Живовския квартал. В района се намира едно от най-големите училища в Монтана, има и детска градина.

„Вървяхме по сляпата улица над детската ясла. Снегът беше дълбок.  Изведнъж  зад нас се появи  кола, лека, която искаше да премине. Направих забележка на шофьорката, но тя  продължи.

Почуках на стъклото на автомобила й. Тя не реагира. Пак потропах на на автомобила и с жест я накарах да го отвори, за да й обясня, че няма право да преминава по тази улица и за да мине автомобилът й, децата трябваше да нагазят в преспи до кръста им. Колата отмина, дамата не ме отрази, както се казва, но час по-късно пред дома ми се появи съпругът й”, разказва Калин.

Мъжът се нахвърлил срещу него и му потърсил сметка за това, че е чукал по стъклото на колата на съпругата му.

„Опитах да обясня ситуацията, но той въобще не пожела да ме чуе. Последва юмрук в окото ми.”, споделя с огорчение младият мъж.

След това боят продължил, Калин паднал на паважа, последвали ритници.

„Свих се на кълбо. Тогава той се качи в колата си и изчезна.” , споделя битият.

Седмица след побоя Калин вече излиза от дома си. Синините обаче все още не са изчезнали напълно. Говорил е с полицията и се надява побойникът поне да бъде предупреден с полицейски протокол.

„Надявам се  той да бъде предупреден и това предупреждение да му стои като обица на ухото и да знае, че със своето поведение дава пример и на своите деца.

А извинение…?

Това мога да очаквам само от достоен човек.”, коментира Калин Тодоров и признава, че изпитва страх като се движи по улицата.