България

Убиец иска да излезе по-рано от затвора, не го пуснаха

  17.01.2019 10:12             
Убиец иска да излезе по-рано от затвора, не го пуснаха

36-годишният Марин Иванов, осъден на 20 години затвор за грабеж, придружен с убийство, поиска да излезе на свобода преди да изтече присъдата му. Към момента той е излежал 16 г. и 5 месеца. Според становището на Затвора-Варна, той не е дал доказателства за своето поправяне.Затова състав на Варненския окръжен съд му отказа свободата.

На 14 март 2004-а г. тогава 20-годишният Марин Иванов от Каменар, решил да обере някои от вилите в близката местност Пчелина. Първо проникнал в къща, от която отмъкнал вещи и техника на стойност 189 лв. Сред това продължил и към съседната къща. Междувременно, обаче собственичката на ограбената вила се събудила от шума. Виждял, че кръдецът се опитва да проникне и в съседите и им звъннала по телефона, за да ги предупреди. През това време Марин успял да влезе във втория имот. При опит да провери какво се случва в къщата му, собственикът бил нападнат с метален прът. В следствие на нанесените му над 20 удара, предимно по главата, мъжът починал. Притеклите се на помощ съседи, успели да задържат крадеца.

На искането на Марин да бъде освободен предсрочно, от прокуратурата посочиха, че е изпълнена само една от необходимите предпоставки - осъденият да е изтърпял половината от наложеното наказание. Пред съда в своя защита Марин посочи, че съжалява за извършеното престъпление. Той може да подаде нова молба не по-рано от шест месеца от деня на влизането в сила на определението, което може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Варна.

24часа