Крими

6 месеца затвор за мъж, направил дете на 13-годишна

  16.01.2019 13:32             
6 месеца затвор за мъж, направил дете на 13-годишна

Мъж от Лом е осъден на 6 месеца затвор, тъй като живял с 13-годишна и тя родила дете от него. Това е постановил районният съд в Лом, а момченцето на невръстната родилка Румяна вече е в приемно семейство.

Малкият Валентин е второто дете на днес 14-годишната Румяна. Преди 3 години тя влезе в новините като най-малката родилка. През януари 2016 година хлапачката на 12-годишна възраст роди първия си син и го назова Сарасвати, на герой от индийски сериал. Социалните служби повериха бебето на баба му, за да може Румяна да расте нормално и да ходи на училище. Майката разказа пред медиите, че била изнасилена и така бил заченат Сарасвати. Кой е бащата на първото бебе на Румяна и до днес не е доказано.

Добрите намерения на социалните Румана да расте нормално и да ходи на училище обаче останали само намерения. През 2017 година хлапачката се залюбила с доста по-възрастния от нея Р.Й. Мъжът работил в погребална агенция в Лом. Сприятелил се със свой колега, който го поканил да живее в дома му. Там се залюбил с дъщеря му Румяна и на 1 ноември тя родила дете от него. Р.Й. напуснал Лом и дома на изгората си и майка на сина му Валентин и поел към Чехия да търси работа.

Присъдата на мъжа не е окончателна и може да се обжалва, а с Румяна, която има 2 деца и седем братя и сестри, работят социалните служби.