Спорт

Тежък жребий за нашите в Шампионската лига и ЛГ България

  15.01.2019 13:16             
Тежък жребий за нашите в Шампионската лига и ЛГ България

Тежък жребий се падна на отборите от БАМФ-Северозапад в 1/8-финалите на Шампионска лига и Лига България. Първенецът на БАМФ-Враца Околчица ще играе за място в Топ 8 на ШЛ  срещу един от най силните отбори DXC Technology /София/. Мачовете ще са през март и април на разменено гостуване, като първият двубой ще е в София по програма, а реваншът във Враца. DXC Technology е 6 пъти шампион на ИТ Лигата в столицата. Звездата и голмайсторът на отбора е Александър Живков.
Мениджър на тима е Илиян Александров. Формацията на Вангел Вангелов също разполага с добър състав и сблъсъкът се очертава да бъде изключително оспорван.
Шампионът на Дунавска лига и носител на Суперкупата на Северозапада – ФК Мизия ще спори срещу Тяло пречиш ми /София/. Съперникът е един от най-качествените отбори в историята на родния мини футбол. Тимът е създаден предимно от юноши на Академик, набор 87. Разполага с двама национали по футзал Павлин Кузов-Пистата и Юли Христов, бивш играч на Монтана. В първия двубой през март Мизия ще е домакин, най вероятно на арената в парк „Щурците” в Оряхово. Капитанът на нашите Цветан Лазаров ще направи всичко възможно да събере селекцията, която може да го доведе до успех.

В Лига България останаха три отбора от региона. Атлетик 1996 ще играе срещу Холандците /Самоков/, Вековна Дружина ще спори с Мон Крис /Бургас/ а Никсметал ще мери сили с Words /Бургас/. Мачовете от Лига БГ са на неутрален терен при директна елиминация.
Двубоите се очаква да започнат в средата на март.