Свят

Огромна пиявица живяла три месеца в гърлото на жена (ВИДЕО)

  14.01.2019 13:50             
Огромна пиявица живяла три месеца в гърлото на жена (ВИДЕО)

Във Виетнам лекарите извадиха 15-сантиметрова пиявица от гърлото на пациентка, съобщава Newsflare. В началото на януари жителката на северната провинция Хазянг се оплакала на лекарите от мигрена, която я измъчвала през последните три месеца. Тя разказала, че понякога кашляла и плюела кръв. След задълбочен преглед, 63-годишната пациентка е диагностицирана с тумор в гърлото си и е изпратена за операция по отстраняването.

По време на операцията лекарите открили огромна пиявица в синусите. Живият паразит бил изваден от тялото на пациента за половин час.

Д-р Нгуен Тхан Нам, който оперирал пациентката, отбелязва, че пиявицата е била извлечена точно навреме: червеят не е успял да причини значителни увреждания. Това е можело да доведе до проблеми с дишането на жената. Лекарят добавя, че паразитите обикновено попадат в носа.

Жената признава, че често влиза във водни източници. Според лекарите паразитът може да проникне в тялото й по време на водни процедури. След операцията виетнамката планира да спре плуването във вода.

Превод и редакция: БЛИЦ