България

Бракониер блъсна при гонка полицейска патрулка

  11.01.2019 12:24             
Бракониер блъсна при гонка полицейска патрулка

Бракониер блъсна при гонка полицейска патрулка. На 10 януари, около 17:00 часа в град Угърчин полицаи извършват проверка на товарен автомобил "Пежо Боксер", с водач 48-годишен от същия град.

Установяват, че мъжът превозва около 1 куб. метър дървесина за огрев без контролна горска марка и без придружаващ ги превозен билет. Извикан е екип на ДГС с. Лесидрен за съставяне на акт и товарният автомобил е иззет.

При транспортиране на автомобила до град Луковит, водачът прави опит да избяга и се отправя посока град Плевен. Последван от двамата служители с лек автомобил "Опел Астра", собственост на ОД на МВР-Ловеч, с включен светлинен и звуков сигнал.


В преследването товарният автомобил прави ляв завой от ПП-3 и влиза в село Горни Дъбник. При опит да бъде спрян удря служебния автомобил като причинява катастрофа, с минимални материални щети по двата автомобила.

Удря се във висок бордюр и спира. Местопроизшествието е посетено от служители на РУ Долни Дъбник при ОД на МВР-Плевен. На нарушителя е съставен акт по ЗДВП и протокол за катастрофа. На водачите са направени алкотестове и пробите са отрицателни.