Konkurent
ТДМ

Събития

Подписаха договора за новия завод във Враца (ОБНОВЕНА)

2019-01-04 12:25 2781 0

Подписаха договора за новия завод във Враца (ОБНОВЕНА)
Подписаха договора за новия завод във Враца (ОБНОВЕНА) Подписаха договора за новия завод във Враца (ОБНОВЕНА) Подписаха договора за новия завод във Враца (ОБНОВЕНА) Подписаха договора за новия завод във Враца (ОБНОВЕНА) Подписаха договора за новия завод във Враца (ОБНОВЕНА)

         На официална церемония, кметът Калин Каменов и финансовият директор на МД Електроник ЕООД – Вацлав Крал подписаха договора за покупката на имот във Враца, където ще бъде изграден завод.  Фирмата ще закупи терена за близо 1 400 000 лева, а цялата инвестиция е в размер на 21,5 милиона лева. Броят на разкритите работни места в началото ще е 300, а стартовата заплата за нискоквалифицираните служители - 1 000 лева. Планира се  изграждането на производствени, логистични и офис сгради във Враца. Предприятието ще произвежда кабели за пренос на данни и електронни компоненти.

         „Поставяме началото на знакова инвестиция за последните 30 години в нашия град. Нещо повече – това е най-голямата инвестиция във Враца след изграждането на торовия гигант „Химко“ и е една от най-големите в региона. Благодарение на положените усилия, добрата комуникация и преговори, които продължиха повече от една  година, вече сме все по-близо до изграждането на завод във Враца. Вчера нашите партньори получиха сертификат за инвеститор клас „А“, а днес преминаваме към същинската част – подписването на договор за закупуване на терена, върху който ще се изгради завода. Тук е мястото да спомена, че разкриването на новите 300-та работни места и привличането на нови инвеститори, няма да попречи на местния бизнес, а ще направи така, че много врачани да се върнат в родния си град. Благодаря за доверието от страна на Министерство на икономиката, Българска агенция за инвестиции и всички, които направиха възможно този бизнес план, да се превърне в реална инвестиция. Със съвместни усилия показахме, че Враца може да е предпочитан партньор и да се развива като европейски град“ – коментира кметът Каменов преди подписването на договора.

         Финансовият директор на немската компания, която ще инвестира близо 22 млн. лв. в града заяви, че е благодарен за възможността да разшири дейността на фирмата именно във Враца. „Стартирахме нашия проект преди три години, като успяхме да обиколим всички източноевропейски държави и много български градове. Община Враца беше много гостоприемна, а екипът на кмета Каменов оказа голяма подкрепа в рамките на преговорите. МД Електроник развива дейност на 3 континента и има над 5000 служители, като поддържаме еднакви стандарти във всички държави, Враца няма да направи изключение“ – каза Вацлав Крал. В рамките на срещата той представи основната дейност на компанията.

         На церемонията присъства и изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции, издала най-високия клас „А“ за инвеститор – Стамен Янев. „Без активната работа на кмета и експертите от местната администрация, може би днешната среща нямаше да се случи никога. Желая успех и съм убеден, че това е едва първата крачка на една успешна история във Враца, в региона, а защо не и в цялата страна“– каза още Янев.

         Областният управител Малина Николова определи събитието като най-важното за Враца за последните 11 години. „Участвам активно в обществено-политическия живот на града в последните 11 години и искам да отбележа, че това е най-същественото събитие не само за Враца, но и за региона“ – допълни Николова.

         На срещата присъства и председателят на Общинския съвет – Румен Антов. „Вярвам, че до края на годината ще присъстваме на откриването на новия завод“ – добави Антов.

         Финансовият директор Вацлав Крал коментира, че разполагат със собствен обучителен център, в който служителите да получават допълнителна квалификация.

         Кметът Калин Каменов заяви, че основното изискване към инвеститора е достойното заплащане. „Добрата новина е, че преди да се открие завода, ще бъде асфалтиран булевард „Европа“ – още една ключова инвестиция, изключително важна за квартал „Сениче“ – каза кметът и допълни, че това ще е първата крачка за новото развитие на Враца.

         Срещата приключи с подписването на договора за покупко-продажба на общинския имот, разположен между ж.к. „Сениче“ и квартал „Кулата“, където ще се изгради завода.

 

 

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Вижте кой печели конкурса за съдия в Козлодуй
2019-01-21 10:00
83 0
Дознател в областната дирекция на МВР във Враца бил е класиран на челно място в конкурса за първоначално назначаване на съдия в козлодуйския районен съд.…

В Роман разчитат на 1.5 милиона повече от преди година
2019-01-21 09:00
100 0
Проектът на бюджет на Община Роман е увеличен с 1.5 милиона лева в сравнение с финансовата рамка от преди година. За 2019 г. местната управа…

Скок на туристите отчита Вършец
2019-01-21 08:00
158 0
Малко над  40 000 души са почивали в хотелите на Вършец през миналата година . Хората, посетили курорта са няколко пъти повече, защото тези от близките…

Затварят временно улица във Враца, вижте коя е тя
2019-01-21 07:00
220 0
Поради извършване на строително-монтажни работи на частен обект днес между 8 и 12 часа временно ще бъде ограничено движението по улица „Трапезица“, съобщиха от местната…

актуален брой на вестник Конкурент