Крими

В новогодишната нощ мъж взе за заложници жената и дъщеря си, плаши да ги взриви и коли

  01.01.2019 09:54             
В новогодишната нощ мъж взе за заложници жената и дъщеря си, плаши да ги взриви и коли

Врачанин сътвори незабравима новогодишна нощ за семейството и съседите си, като се барикадира в дома си и заплаши да взриви, а след това и да заколи жената и дъщеря си. Подробности за екшъна в нощта на 31 декември има в днешния бюлетин на ОД на МВР.

Малко преди 21 часа снощи бил получен сигнал на тел.112 за семеен скандал, а при пристигането си на мястото във Враца ченгетата се натъкнали на заключена врата, зад която се носел миризма на газ. Униформените установили, че мъжът - Г.Г., на 45 години, който е в жилището, е отправил закани да убие жена си - Н.Г., на 33 години и дъщеря им, с която живеят на същия адрес.

Заради опасността от взрив и кърваво разрешение на разправията, били повикани екипи на пожарната и спешния център. При опитите да бъде убеден да отвори вратата, Г.Г. заплашил да заколи заложниците си със сабя, ако някой се опита да влезе в жилището.

От полицията съобщават, че драмата е разрешена след отваряне на вратата, като униформените се възползвали от невниманието на 45-годишния врачанин. Г.Г. бил обезвреден и отведен в ареста, а по случая има заявителски материал.