България

С водосвет откриха още 24 км от автомагистрала "Струма" (СНИМКИ)

  17.12.2018 14:58             
С водосвет откриха още 24 км от автомагистрала \

Днес бяха пуснати за движение още 24 километра от автомагистрала „Струма“ между Кресна и Сандански. В участъка има 3 пътни възела, 25 големи съоръжения като мостове, надлез над ж. п. линията София-Кулата, селскостопански подлези, както и 4 площадки за отдих.


В изграждането на новия участък са вложени над 280 млн. лв. Тази отсечка от автомагистрала Струма се пуска за движение пет месеца предсрочно. Така в навечерието на коледните и новогодишни празници пътуването към Гърция ще бъде по-бързо и удобно.
  магистрала Струма Министерство на транспорта За първи път на автомагистрален участък в България са изградени и така наречените "Интелигентни транспортни системи". Те включват станции за броене и управление на трафика, за измерване теглото на превозните средства, както и видеонаблюдение.

магистрала Струма МРРБ

 


"Тази магистрала, която днес открихме, е едно добре направено съоръжение. Нашите усилия са насочени в посока да бъдат изградени и останалите участъци. Работи се усилено и по лот 3.1 от Благоевград до входа на Кресненското дефиле. Там строителните дейности са изпълнени на 40 %. За лота през Кресненското дефиле вървят тръжните процедури. Има вече договори за изпълнение за изграждане преди и след тунел Железница", обяви министърът на регионалното развитие Петя Аврамова. 

магистрала Струма МРРБ

Председателят на УС на АПИ - Светослав Глосов, увери, че през 2023 година цялата магистрала "Струма" ще бъде изградена. По думите на транспортния министър Росен Желязков до момента са изградени 93 км от автомагистралата до Гърция, а срокът за строителството на оставащите 57 км е 2023 г.

магистрала Струма МРРБ

„Оптимисти сме, че ще успеем да реализираме заложената програма в срок и след 5 години ще пътуваме от София до ГКПП "Кулата" за един час и половина“, коментира Росен Желязков.

магистрала Струма МРРБ

Новата пътна отсечка бе открита с водосвет, отслужен от Неврокопския митрополит Серафим.