Крими

Баща и син ограбиха таксиметров шофьор

  17.12.2018 12:42             
Баща и син ограбиха таксиметров шофьор

Баща и син са задържани в полицейския арест за извършен грабеж във Видин. На 15 декември в 20.05 часа 52-годишен таксиметров шофьор съобщил в районното управление в града, че е бил нападнат и ограбен от двама клиенти в района на кръстовището на улиците „Цар Симеон Велики“ и „Разлог“. Потърпевшият разказал, че единият от тях го ударил, разбил му зъбите и отнел оборотните пари от таксито – сума между 30 и 50 лева. След това шофьорът произвел изстрел със законно притежаван пистолет „Макаров“, насочвайки оръжието към земята. При огледа в района на местопроизшествието разследващите намерили и иззели 9 мм гилза. Пистолетът е предаден на органите на реда.

В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия полицаи заловили двамата видинчани – 49-годишен криминално проявен и осъждан и 19-годишният му син, също криминално проявен. При извършен преглед, медиците установили, че 49-годишният има огнестрелна рана на лявата подбедрица, която обработили и превързали. Бащата и синът били приведени в полицейския арест и задържани за срок до 24 часа.

Случаят е докладван в Окръжна прокуратура - Видин. Работата на разследващите продължава и в районното управление е образувано досъдебно производство.