Свят

Изгорено момченце написа сърцераздирателно писмо до Дядо Коледа (СНИМКИ 18+)

  14.12.2018 13:00             
Изгорено момченце написа сърцераздирателно писмо до Дядо Коледа (СНИМКИ 18+)

Останалите деца се страхуват от него, а всъщност той изтърпява всеки ден ужасни болки. Измъчва се и от това как изглежда. 5-годишното момченце Бахтер Синдров от Узбекистан получило тежки изгаряния на лицето. 

Тогава още бил бебе и докато спал, в къщата му се разразил пожар. Докато останалите деца се надяват, че ще получат за Коледа играчки, сега Бахтер не иска нищо друго, освен ново лице.

"Беше много малък, когато получи изгаряния на лицето, главата, врата и раменете. Най-тежко беше лицето, буквално все едно се разтопи в огъня", разказва приятелката на семейството Олга Ржабева.

В момента детенцето живее в Казахстан, а благотворителна организация набира пари, за да може то да замине за Индия, където да премине серия от операции.

Малкото момченце вече е преживяло истински кошмар. След изгарянето се наложило да претърпи реконструкция на лицето, за да има отново устни и клепачи. Това лято лекарите му имплантирали специално приспособление във врата, за да може да има подвижност на главата. 
Бахтер, обаче, е отчаян, че няма лице и мечтае единствено за това. Затова и написал писмо до Дядо Коледа:

"Здравей, Дядо Коледа! Когато бях малък, бях изгорен. Загубих си лицето в огъня и оттогава трябва да се крия пред хората, защото те се страхуват от мен. Нямам нос, уши, нито пък коса. Мама казва, че не мога да ходя на училище. Често ме боли, но не плача. Но мама - да, тя плаче. 

Дядо Коледа, моля те, дай ми ново лице, ако го получа, няма да плача никога през живота си. Искам да бъда като останалите деца", пише отчаяното момченце. 

Писмото било изпратено до благотворителната организация, която пък го публикувала в социалните мрежи и така то обиколило целия свят.