Събития

2 823 лв. събра ОДФ за Враца за обособяване на зони за четене

  13.12.2018 15:33             
2 823 лв. събра ОДФ за Враца за обособяване на зони за четене

Общо 2 823 лева са събрани на благотворителна вечер, организирана от Обществен дарителски фонд за Враца. Събитието се проведе в сряда в ресторанта на хотел „Лева”. Това е и първата дарителска акция, организирана от ОДФ за Враца под надслов „Обособяване на зони за четене във всяко училище от община Враца”. Средствата ще се използват за каузата да бъдат изградени зони за четене чрез къщички за размяна на книги и организиране на дейности за насърчаване на четенето.

Събитието уважиха кметът на Враца Калин Каменов, над 40 общественици и представители на бизнеса, както и приятели и съмишленици на ОДФ. В програмата се включиха талантливи ученици от училища в града.

Накрая на вечерта стана ясно, че 10 от къщичките намериха и своите осиновители. Средства за изграждането на зоните дариха „Broadway pass”, Сдружение „Вестители 2007”, Училищно настоятелство „Ентусиасти” към ППМГ „Акад. Иван Ценов”, „Строител Криводол” ЕООД, „Гергьовче” ООД, „Инвейтикс” ООД, „ПетроффСофт” ЕООД, „Алпла - Чернокожев” ЕООД, „Ташев-транс” ООД, юристите и магистратите от Враца.

Набирането на дарения продължава с благотворителен базар „Коледни вълшебства”, организиран от доброволци и ученици. Той ще се проведе в дните от 17 до 21 декември на площад „Христо Ботев”. Събраните средства ще се използват за изграждане на зоните за четене.

Средства може да се даряват и чрез банковата сметка на ОДФ:

Райфайзен банк

BG14RZBB91551009899218

SWIFT/BIC: RZBBBGSF

Паричните средства се даряват за „Обособяване на зони за четене във всяко училище от община Враца“.