Събития

Каменов: МД Електроник ГмбХ е новият инвеститор във Враца

  12.12.2018 16:27             
Каменов: МД Електроник ГмбХ е новият инвеститор във Враца

Германската компания МД Електроник ГмбХ вече е одобрена за Сертификат клас А от Българската Агенция за Инвестиции. Това е поредната стъпка към изграждане на техния завод във Враца. Фирмата вече е внесла своите документи за инвестиционен интерес в Община Враца – това написа на блога си кметът на Враца Калин Каменов и така още веднъж потвърди водещата новина на „Конкурент“ от вчерашния ден, която хиляди прочетоха, благодарение на информационния сайт на Северозапада – konkurent.bg - http://konkurent.bg/article/140665/potvurdeno-vraca-shte-ima-megazavod.

„На редовната сесия на Общинския съвет през декември се очаква да бъде одобрен договорът за продажба на близо 80 декара между кв. “Сениче” и кв. “Кулата”. Самият договор ще бъде подписан в първите дни на януари 2019, когато и представители на фирмата ще дадат пресконференция във Враца“, написа още Каменов.

Какво знаем за МД Електроник от проведените близо 10 срещи през тази година?

„Произвеждат автомобилни кабели за пренос на информация. Работят на 3 континента. В първата фаза от проекта си ще наемат минимум 300 души, като са предвидили и разширяване до 1000 души. Техният бизнес изисква повече хора, но разширението зависи главно от трудовия пазар в нашия регион. Ако има можещи и желаещи да работят хора – те ще се разрастват.

Самата инвестиция е за близо 22 000 000 лв. Освен строеж на завод, са предвидени пълното му оборудване с машини от най-ново поколение. Обучение на служители, включително квалификация и преквалификация.

Моето лично очакване, е че МД Електроник ще даде начален тласък за развитие на много допълнителни малки бизнеси, които ще допълват и подпомагат тяхната дейност. Ще даде увереност и на други по-големите инвеститори, които все още се колебаят дали да дойдат в нашия град. Това пък ще ускори създаването на нова модерна индустриална зона. Щe върнат много от работещите в съседните населени места врачани в родния град, което ще им спести пътуванията и ще им даде повече пълноценно време в личния живот – семейство, приятели, хобита.

Вярвам, че с тази инвестиция животът във Враца ще стане по-добър“, допълва врачанският кмет.