Събития

Ценков връчи отличието за публикация в интернет блог на третите Годишни награди в туризма

  12.12.2018 12:12             
Ценков връчи отличието за публикация в интернет блог на третите Годишни награди в туризма

Церемонията по връчване на наградите се състоя снощи в Централния военен клуб в София. Поканата за участие в престижното събитие бе отправена към кмета на Община Видин Огнян Ценков от министъра на туризма Николина Ангелкова.

Отличието за публикация на тема „Туризъм в България за 2018 г. в интернет блог“ получи Марта Рос, за материала си „5 прекрасни екскурзии, които могат да се правят в Рила”. Тя бе връчена от видинския кмет, който благодари за поканата и възможността да участва в Церемонията. Ценков поздрави министър Ангелкова и Министерството на туризма за прекрасното събитие, силните послания и обединяването на институции, организации и хора да работят заедно като партньори за популяризирането на България като целогодишна туристическа дестинация. Той пожела на спечелилите наградата за интернет блог, на медиите и на журналистите да продължават да бъдат не само коректив, а и партньори на местната власт, на държавната власт, на бизнеса и гражданското общество.

Министър Николина Ангелкова изразява своята благодарност към Огнян Ценков за съдействието, което оказва за устойчивото развитие на сектора. Припомняме, че през 2017 г. емблемата на град Видин – крепостта „Баба Вида“ спечели убедително първо място във вторите Годишни награди в туризма, категория „Изборът на българите“.

Конкурсът  за годишните награди се проведе в 16 категории, а гласуването беше онлайн и приключи на 5 декември. От Министерството на туризма отчитат засилен интерес към третото издание на проявата.