България

Тинейджърка организирала кражбата на 8200 евро от приятелка

  11.12.2018 16:10             
Тинейджърка организирала кражбата на 8200 евро от приятелка

16-годишна тинейджърка и мъж на 24 години са задържани от полицията в Септември за кражбата на 8200 евро от частен дом в града, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов.

В неделя в местното полицейско управление бил получен сигнал от 18-годишно момиче, че от дома й са изчезнали 8200 евро, спестявания на семейството. Парите били изпращани от родителите на момичето, които работят в чужбина, а то ги събирало и съхранявало.

За издирването на извършителите на кражбата бил сформиран оперативен екип, който започнал разплитането на случая. В резултат на проведените оперативни действия криминалистите установили, че автори на кражбата са 16-годишна приятелка на потърпевшата от Септември и Петър Б. От близкото село Семчиново.

Станало ясно, че тинейджърката често пребивавала в дома на ограбеното момиче и ставала свидетел къде домакинята крие парите, които получавала периодично от родителите си. Освен това знаела отлично графика на приятелката си, когато къщата оставала без надзор, както и къде младата стопанка оставя ключа на дома си при излизане.

След като взела крайното решение да обере приятелката си, непълнолетното момиче ангажирало своя познат Петър да влезе в къщата и да вземе парите. Преди това подробно му обяснила разположението на стаите и точното място, където били скрити евровите банкноти.

24часа