Крими

Пенсионерка харизала 33 бона за разваляне на магии ОБНОВЕНА

  11.12.2018 12:11             
Пенсионерка харизала 33 бона за разваляне на магии ОБНОВЕНА

Възрастна жена от монтанското село Доктор Йосифово е броила 33 000 лева на измамници от Бойчиновци, за да развалят черни магии, които тегнат над децата й. Полицията е арестувала престъпниците, задигнали парите на 81-годишната баба Анка.

Сигналът до криминалистите е подаден от дъщерята на жертвата. П.Д. депозирала жалба, в която съобщила, че мъж и жена от Бойчиновци са обрали с измама възрастната й майка. Според местните най-вероятно миналата година по някакъв начин престъпниците - 43-годишният   М.З. и 43-годишната С.Г. са влезли в контакт с баба Анка. Съселяните й предполагат, че са се появили на портата и така са успели да  продадат историята си за магиите.

Двамата посещавали почти всеки месец баба Анка и я плашели, че прокобата все още тегне над близките й и може с тях да се случи най-лошото.

Първоначално бабата отказала да им плати, но тогава последвали заплахи и започнало изнудването.

Баба Анка плащала, а мошениците цъфвали постоянно на вратата й с нови порции страхотии. Всичко продължило цяла година и престъпниците успели да измъкнат от възрастната жена 33 бона.

Хората от селото недоумяват откъде е намерила толкова много пари. Според местните баба Анка е умна и интелигентна жена, член е на читалищното настоятелство.

В понеделник около 14 часа двамата измамници открити в дома им в Бойчиновци и са задържани. Те са в ареста за 24 часа. Полицията активно работи по случая, казаха от пресслужбата на областната дирекция на МВР в Монтана.