Събития

ПОТВЪРДЕНО Враца ще има мегазавод

  10.12.2018 16:32             
ПОТВЪРДЕНО Враца ще има мегазавод

Общинските съветници от Враца ще решават след седмица бъдещето на града. В дневния ред на декемврийската сесия на местния парламент ще бъде обсъдено инвестиционно предложение, което ще донесе на града около 22 000 000 лева, научи „Конкурент“. Информацията на единствения всекидневник в Северозапада беше потвърдена от кмета Калин Каменов.

Местните съветници трябва да решат дали да предоставят терен за изграждането на мегазавод на немска компания в покрайнините на града.

Ако одобрят предложението на кмета Калин Каменов, това ще даде старт на най-голямата инвестиция, която се е случвала във Враца след изграждането на "Химко" до наши дни.

Става дума за изграждането на нов завод за автомобилни компоненти от немски инвеститор, който ще отвори първоначално 300 работни места, а след това позициите ще се утроят и дори ще достигнат до 1 000 нови работни места, като най-обсъжданият размер на работната заплата е 1 000 лева.

Ако всичко в конферентната зала на общинската управа мине наред, напролет ще бъде направена първа копка на икономическия обект.

Преговорите между двете Община Враца и немския концерн вече факт, очаква се чужденците да получат и сертификат за инвеститор клас "А".

 

За бъдещата инвестиция konkurent.bg съобщи преди почти 2 месеца - http://konkurent.bg/article/137046/avtomobilen-gigant-vdiga-zavod-vuv-vraca