Събития

Грейна коледната елха и в Мездра

  10.12.2018 10:47             
Грейна коледната елха и в Мездра

Много усмивки и празнично настроение съпътстваха тържественото запалване на коледната елха в Мездра. Актьорите от Сдружение „Поощряване и подпомагане на детски таланти – Вега“, музикална къща „Голд Къмпани“ и театър „Многознайко“ успяха да направят атмосферата приказна и вълнуваща.

Присъстващите станаха свидетели на превъплъщението на Вълчо, който с вълшебство успя да стане добър. Влязъл по погрешка в чувала на Дядо Коледа, преминал през редица препятствия, накрая той започна да забавлява децата до най-очаквания  момент – пристигането на добрия старец с подаръците.

 Кметът на Общината инж. Събков поздрави децата на Мездра и каза, че

Дядо Коледа е  дошъл по-рано от обикновеното, за да види децата колко знаят, колко могат, колко са послушни и да си прави сметка с подаръците.

„Всички вие ще получите подаръци. Знам че неговите джуджета са много работливи и упорити и ще направят така, че чувалите на Дядо Коледа да бъдат пълни с подаръци“.

След това кметът покани беловласият старец на сцената и заедно с децата отброиха от 10 до 1, до светването на елхата. Последвалите фойерверки придадоха очакваното магическо настроение, а както е редно при магията - всички деца получиха подаръци.