Свят

Ловец уби мечка, която се събуди от зимен сън и разкъса жената и дъщеря му

  07.12.2018 14:14             
Ловец уби мечка, която се събуди от зимен сън и разкъса жената и дъщеря му

В Юкон, северозападна Канада, цялата общност бе шокирана от смъртта на 37-годишната Валери Теоре и нейната 10-месечна дъщеря Адел: те са били нахапани до смърт от мечка гризли, която внезапно се събудила от зимен сън и излязла от бърлогата си.

Бащата на семейството Хермунд Ресхолт бил опитен и наследствен ловец от Норвегия. Но той не бил вкъщи, когато се случила трагедията.

Като се върнал от лов, видял мечка близо до хижата и я застрелял, а когато се приближил до прага, видял, че малката му дъщеря и съпругата са мъртви.

Според СВС семейството се е преместило в това глухо място преди три месеца, защото Валери, френска учителка, е била на отпуск по майчинство и искали да се отдалечат от цивилизацията.

Членовете на общността на Юкон, които ги познавали, казват, че Валери била много активна, общителна, добронамерена  жена, знаела как да се оправя с хора и животни.

Канадското министерство на околната среда се опитва да разбере защо гризлито се събудило от зимен сън и нападнало хората.

Вероятно Валери се разхождала с бебето, когато се появила мечката. Тя се опитала да избяга от нея и да се скрие в хижата, но не успяла.

Превод: БЛИЦ