Свят

100 евро глоба за псувня пред школо

  06.12.2018 16:48             
100 евро глоба за псувня пред школо

Със сто евро бе глобен бащата, който вчера сутринта се разпсува като каруцар пред училище в намиращото се на брега на Лигурско море и западно от Генуа градче Албисола.

В интерес на истината откъсналите квитанцията двама полицаи, които регулирали движението пред школото в ранния час, най-напред помолили 40-годишния мъж да не богохулства. Но след като той теглил и на тях една майна, служителите на реда извадили веднага кочана за глоби и химикалка.

Но преди да напсува и ченгетата, бащата гръмко се заканил на най-милото на майките на куп родители на съученици на неговите две деца. Защото онези натискали до дупка клаксоните на колите си и му крещяли да се разкара от там, където се намирал. Ами човекът бил спрял автомобила си точно на пешеходната пътека, при това в двойна колона, запушвайки така движението. Просто човекът бил сметнал, че другите трябвало да го изчакат да предаде дъщерята и сина си на учителката им и когато те започнали да го притесняват, се разярил. После пуснал в употреба цветисти псувни, с които огласил площадчето пред школото и съседните улици.

Ако обаче се прочете внимателно текста на италианската информационна агенция АНСА, която разпространи новината за необичайната глоба, може да се направи извода, че полицаите май доста са се смилили над хулителя. Първо защото според закона наказанието за „публични обиди на личността и на святостта“ може да бъде глоба от 51, та чак до 300 евро. И второ – ако към псувните се прибави неправилното паркиране и пререканието със служителите на реда, то пак според наказателния кодекс разгневеният баща направо си е бил за белезници и решетки.

монитор