Крими

Задържаха в ареста майка, измъчвала редовно сина си

  06.12.2018 08:26             
Задържаха в ареста майка, измъчвала редовно сина си

Съдът определи постоянна мярка за задържане под стража на майка, която редовно и систематично измъчвала 5-годишния си син, съобщиха от държавното обвинение. Към П.Г. е повдигнато обвинение за причиняване на лека телесна повреда на малолетния си син, както и оставяне без надзор и родителски грижи децата си. От материалите по делото може да настръхнат косите дори на всеки почитател на методите на средновековната инквизиция.

Апартамент в ж.к. „Сениче“ във Враца бил превърнат в обвиняемата в „къща на ужасите“ – майката редовно биела с пръчка по тялото детето си, а със сила стъпвала по пръстите му. В резултат на уврежданията, причинени от майката, са ампутирани фаланги на пръстите на двата долни крайника, некротични участъци в стадий на гранулации в областта на дясното ходило, участъци от епителизация на кожата в различни части на тялото.

Освен това, майката неколкократно оставяла петте си деца без надзор и достатъчна грижа, с което създавала опасност за тяхното физическо, душевно и морално развитие.

Престъпните деяния, за които жената е била привлечена в качеството на обвиняема, били извършени от нея в периода 2012 г. – 2013 г. Тогава тя е била обявена за издирване и срещу нея е била издадена европейска заповед за арест. След като е била открита в Петърч, община Костинброд, тя е била задържана с цел приключване на разследването.