Спорт

14-часово пътуване не попречи на баскетболистки за победа в Словения

  06.12.2018 07:44             
14-часово пътуване не попречи на баскетболистки за победа в Словения

БК Монтаназаписа четвъртата си победа за сезона в Адриатическата лига, след успех като гост на Триглав в Словения, със 79:62. Българските не оставиха никакви съмнения в превъзходството си и водихя от началото до края, на моменти с 25 т. В последната четвърт гостите позволиха на словенките да намалят малко изоставането си пред собствена публика.

 Баскетболистките на Стефан Михайлов бяха отлични при стрелбата си, а от наказателната линия бяха безпогрешни - 17/17. Те доминираха тотално и в подкошието, макар че направиха и повече грешки от противника. 14-часовото пътуване явно не се отрази на баскетболистките на Михайлов.

Тейлър Манюъл завърши с 27 т., Димана Георгиева добави 12, а Радостина Димитрова - 11. Успехът е втори поред за Монтана, след драматичната победа над Будучност в предишния кръг след продължение.

След завръщането си от Словения, Монтана гостува в София на НСА в мач от вътрешното първенство. До края на 2018 г. монтанчанки имат още един мач от Адриатическата лига - в Загреб срещу Трешневка на 19 декември.