Събития

Казусът „Химко“ тръгна към София

  05.12.2018 14:56             
Казусът „Химко“ тръгна към София

Определението на Врачанския окръжен съд за частично изплащане на заплатите на бивщши работници и служители на „Химко“ няма да бъде изпълнено, това стана ясно след като казусът беше обжалван и насочен за решаване от Софийския апелативен съд, научи „Конкрент“. Информацията беше потвърдена от юристи в съдебната палата в града под Околчица, пожелали анонимност. Така анонсираното от местен сайт сигурно изплащане на около 2 000 000 лева на бивши химици няма да се случи в рамките на тази календарна година.

Никой на този етап не се нае с прогноза след колко време и дали изобщо ще има захранване на сметките на ексработници и служители на торовия гигант. Въпреки огромния обществен интерес и намесата на омбудсмана Мая Манолова за разрешаване на проблема, той очевидно ще бъде отложен още във времето.

Припомняме, че 683-ма бивши работници и служители чакат повече от 16 години след фалита на бившия торов гигант забавените си заплати. Пари дойдоха след като бизнесмени от Пазарджик внесоха над 11 000 000 лева за дружеството преди 2 г. Оттогава сагата с плащането на парите се превърна в сапунен сериал. А иначе по закон работниците от фалиралия торов гигант, трябваше първи да получат дължимите им пари от приходите след продажбата му.