Konkurent
ТДМ

Здраве

Какво се случва в тялото, когато заместим всички напитки с вода

2018-12-06 04:00 1490 0

Какво се случва в тялото, когато заместим всички напитки с вода

Натуралната чиста вода е напитката, от която тялото ни има най-много нужда. В ежедневието си товарим организма с консумация на какви ли не течности – кафе, чай, алкохол, газирани напитки, сокове, фрешове.

Безалкохолните напитки обикновено съдържат големи количества добавени захари и подсладители. Те автоматично добавят калорийна стойност към общия прием за деня. Това кара нивата на кръвната захар да скачат и създават условие за повишаване на телесното тегло.

Алкохолът също носи допълнителни калории, а както знаем, има и други вредни влияния върху организма. Кофеинът в кафето и чая в големи количества също носи негативи за нервната и сърдечносъдовата система.

Изводът е, че всички тези течности и напитки не са нужни на организма ни. Ако ги заместим само и единствено с прием на чиста вода, тялото ни ще се почувства много по-добре. Вижте как.

Понижаване на кръвното налягане

Консумацията на вода помага за нормализиране на кръвното налягане. Дори леката дехидратация намалява способността на организма да транспортира важни хранителни вещества и кислород до тъканите, принуждавайки кръвоносните съдове да се свиват и увеличават налягането вътре в себе си.

Подобрява здравето на кожата

Консумацията на течни захари и алкохол има негативно влияние върху чревната флора. Това оказва влияние върху кожата, създавайки условия за акне, обриви, сухота, черни точки и други кожни заболявания. Пиенето на вода подобрява функцията и състоянието на червата като по този начин токсините се извеждат качествено от тялото, от което кожата сияе.

Стимулира мозъчната дейност

Мозъкът се състои до голяма степен от вода, заради което се нуждае от повече течности, за да функционира добре. Дехидратацията и прекомерната консумация на други напитки може да предизвика проблем с паметта и концентрацията.

Ще станете по-малко зависими от кофеина

Ако сега първото нещо, към което посягате рано сутрин, е кафето, тогава няма да ви се налага. Щом спрете да пиете кафе или сведете консумацията му до минимум, като наблегнете на чистата вода, нуждата от черната напитка на практика почти ще изчезне.

Ще се чувствате по-енергични

Въпреки че водата не съдържа никакви калории, тя укрепва мускулите и подхранва цялото тяло с кислород. Всички ензимни процеси в организма зависят от тази течност. Дехидратацията води до затруднения в обмена и освобождаването на енергия.

Ще защитите зъбите си

Водата има неутрално pH, а това е от голямо значение за здравето на устната кухина и организма въобще. Прекалено киселинната среда в организма и устата създава условия за възникване на редица заболявания. Зъбният камък също до голяма степен се предизвиква при киселинна среда в устната кухина.

Az-jenata.bg

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
СЗО обяви трите най-полезни диети
2019-05-24 04:00
205 0
Учени от Световната здравна организация посочиха кои са най-добрите диети.  Специалистите са направили подробен анализ на 41 здравословни хранителни режима, след което са изготвили списък. Диетите се оценявали по…

ТОП 5 на естествените енергийни бомби за тялото
2019-05-23 04:00
385 0
На всеки се е случвало да изпита внезапен глад. Най-лесният начин да го задоволим е да доставим енергия на тялото. Но нека да бъде нещо

Плодовият сок скъсява живота
2019-05-21 04:00
420 0
Плодовите сокове могат да бъдат по-опасни за здравето от подсладените газирани напитки, тъй като увеличават риска от ранна смърт, съобщи в."Дейли мейл", цитиран от БТА.…

Учени посочиха зеленчука, който предотвратява рак
2019-05-20 04:00
643 0
Учени от САЩ обявиха какъв вид зеленчуци могат да помогнат, за да се спре развитието на рак. Изследването е проведено от американски учени от държавния…

актуален брой на вестник Конкурент