Свят

Студентка едва не умря от това, което почти всички жени правят вкъщи (СНИМКИ)

  29.11.2018 14:40             
Студентка едва не умря от това, което почти всички жени правят вкъщи (СНИМКИ)


В Париж, 19-годишната британска студентка Естел едва не умряла поради алергична реакция към боя за коса, съобщава Le Parisien .

Младата жена купила боята в супермаркет. В инструкциите към нея производителят препоръчва клиентът да се убеди, че няма алергия към някои от елементите, които влизат в състава на боята. За да изпробва реакцията на организма, Естел си нанесла малко от боята, но не изчакала 48 часа, които са необходими, за да се види ефекта. Само след половин час тя нанесла боята върху косата си.

Естел разказва пред изданието, че е почувствала сърбеж, но също така главата й започнала да се подува. През нощта обиколката на главата й се е увеличила с повече от пет сантиметра. Студентката била откарана в болница, но там й дали лекарство и я пуснали да се прибере вкъщи. На втората нощ тя започнала да се задушава и езикът й се подул.

Тя била откарана в друга болница, инжектирали й адреналин и в крайна сметка успяла да се излекува и възстанови.

Естел признава, че е направила грешка и споделя пред изданието: "Аз едва не умрях и не искам това да се случва на другите. Ето защо искам да ги предупредя с историята си"

Превод и редакция: БЛИЦ