Крими

Съдят шофьорка, убила колоездач на пътя

  21.11.2018 18:38             
Съдят шофьорка, убила колоездач на пътя

Окръжна прокуратура във Враца е предала на съд шофьорка И.А. за предизвикано от нея пътно-транспортно произшествие, причинило смъртта на мъж, съобщиха от държавнтото обвинение. Инцидентът е станал на 14 декември 2017 г., когато жената пътувала с лек автомобил „Опел“ от Враца към Криводол. В района на път III - 101 тя шофирала със скорост 65 км/ч. По същото време там се движел велосипедист - В. П. Мъжът нямал светлоотразителна жилетка, както и поставен отзад на колелото червен светлоотразител. 
Обвиняемата не забелязала В.П. и без да намалява скоростта на движението, ударила с предната дясна част на автомобила задното колело на велосипеда. Мъжът се плъзнал по капака на „Опел“-а, след това се ударил в предното стъкло и тавана, като бил отхвърлен вдясно на пътя в канавката. 
Шофьорката спряла автомобила и отишла при пострадалия велосипедист, напръскала го по лицето с вода и съобщила за инцидента на телефон 112. Пристигналият на място лекарски екип констатирал смъртта на В. П.
От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че мъжът е починал вследствие на съчетана черепно-мозъчна травма, гръдна травма и счупване на тялото на шести шиен прешлен. Колоездачът е бил пиян - установена е концентрация от 1.66%. Предстои насрочване на дата на съдебното заседание.