Събития

Откриха благотворителна кампания „Осинови врачанско семейство“

  21.11.2018 14:31             
Откриха благотворителна кампания „Осинови врачанско семейство“

За 16-а поредна година започва благотворителна кампания „Осинови врачанско семейство“, инициирана от граждански организации във Враца в подкрепа на социално слаби семейства и техните деца. 

„На днешния празник – Деня на християнското семейство, е хубаво да се замислим, че за да бъдем щастливи, трябва да уважаваме хората около нас, да се грижим за тези, които обичаме и да бъдем дейни“. С тези думи кметът Калин Каменов приветства присъстващите.  

Градоначалникът символично осинови 7-годишно момченце, което си е пожелало за Коледа да получи дънки, пуловер, образователна книжка и лакомства.

Областният управител Малина Николова също присъства на откриването на кампанията. Тя ще зарадва момченце на 4 години за предстоящите коледни празници. Губернаторът изрази благодарност към почетния председател на УС на „Дом на науката и техника“ Евелина Васкова, под чийто патронаж се провежда ежегодната инициатива, превърнала се в традиционно събитие.

„Участието ни в благотворителната кауза ни прави по-голяма общност и увеличава нашето врачанско семейство. Уверена съм, че така ще продължаваме заедно напред. Честита годишнина на инициативата! Честит Ден на Християнското семейство! Бъдете здрави, заедно един до друг и успех във всяко начинание!“, пожела  Малина Николова.

Кампанията, в която ще бъдат включени повече от 100 деца от училища и детски градини в града, продължава до средата на декември и има за цел да подпомогне врачански семейства в затруднено положение с подаръци за коледните и новогодишни празници.