Събития

Полицията удари с актове протестиращите на Петрохан

  20.11.2018 14:22             
Полицията удари с актове протестиращите на Петрохан

Протестиращите, които в неделя затвориха пътя в прохода Петрохан, са наказани от полицията за неправилно пресичане. На всички около 100 души, основно от Берковица, са връчени в понеделник актове за нарушение на закона за движение по пътищата. Провинението е квалифицирано според чл.114, т.1 – неправилно пресичане, а санкцията е между 20 и 50 лева.

„Ще обжалваме актовете, а в неделя отново сме на пътя. Тези номера няма да минат, никой не може да ни сплаши. Ножът е опрял до кокала”, коментират хората.

На 18 ноември около сто човека от Берковица, Вършец и Бързия затвориха за час старопланинския път към София. Те се движели непрекъснато от едната страна на шосето до другата и според полицията именно това е неправилното пресичане.

„Проблемът в тази държава е, че не виждаме истинските проблеми, а се занимаваме с глупости. В Северозапада, дето го разнасят по всички класации като най-бедния регион, всичко е безумно скъпо, единственото евтино е човешкият труд”, заявяват хората от протестите.

Те са категорични, че в региона има работа, но заплатите са толкова ниски, че семействата не могат да си платят сметките и понасят куп лишения в домакинствата си.

„Постоянно растат цените на всичко. По коя логика бензинът в Монтана е най-скъпият в държавата, а заплатите три пъти по-ниски от тези в София. Нека ни пишат глоби, ще ги обжалваме и ще протестираме. Не ни е страх”, заявяват всички, получили „подарък” от полицията.