Събития

Траколог представи новата си книга във Видин

  20.11.2018 11:49             
Траколог представи новата си книга във Видин

Видин стана част от мащабното турне из страната по повод представяне на петата книга от поредицата „Тракийското Писмо Декодирано" – „Мистериите на Самотраки и Руническата Книга на Тайните" от акад. Цветан Гайд. След забележителния интерес, с който беше посрещнато събитието в градовете Враца, София, Стара Загора, Варна, Бургас, Плевен и Пловдив, видинчани успяха да се запознаят с последните изследвания в областта на декодирането на тракийската писменост по „Метода Гайд".
На срещата-разговор се споделиха най-новите постижения на екипа от  Института по Т-наука, анализите и изводите от древното знание, запазено като текстове върху артефакти от  тракийската  цивилизация по нашите земи и се акцентира върху  значимостта от изследването и  вникването в древните мистични технологии, приложими и днес.
Бяха представени исторически изследвания и лингвистични анализи, потвърждаващи данните от ирландския фолклор, че галската (келтска) народност и култура води началото си от Древна Тракия /„Трако ди Данан" – Траките от Дунав/ и тайните мистерии на остров Самотраки.
Книгите от поредицата са плод от забележителния пробив на д-р Стефан Гайд през 2006 г. в декодиране на древната тракийска пиктографска писменост. Създаденият от него изследователски метод е приложим от всеки учен в различните области на познанието, лингвистиката и технологичните приложения. Разчетените артефакти по „Метода Гайд" се датират от 5 хилядолетие пр.н.ера, период предхождащ с цели хилядолетия подобни писмености, познати на науката до сега в Египет и Шумер. Сензационните открития на Института по Т-наука в областта на модерната тракология завинаги променят историческата наука и възстановяват истината за древното минало на нашите предци.