Здраве

Пречистете и възстановете тялото си с 5 продукта

  19.11.2018 15:34             
Пречистете и възстановете тялото си с 5 продукта

Повечето хора ежедневно затормозяват своя организъм с начина си на живот и хранене. Това дава отражение върху външния вид, здравето и тонуса. Прекаляване с храната води до претоварване на черния дроб и не само на него. Затова ви предлагаме пет продукта, които не само ще ви помогнат да възстановите нормалния си ритъм и начин на живот, но и да укрепите мощно здравето си.

Чесън

Чесънът активизира важни ензими, които спомагат за изчистването на токсините от организма. Освен това има антиоксидантно действие и противогъбични свойства. Съдържанието му на аргинин пък дава сила и живец на организма. Съветваме ви да хапвате по 2 скилидки чесън дневно.

Куркума

Куркумата е вълшебна подправка, която намалява количеството на свободните радикали и вредата от нестабилните молекули. Освен това действа като естествен детоксикатор и нормализира теглото, като спомага за разграждането на излишните мазнини. Овкусявайте вашите ястия с куркума, за да ви е вкусно и да сте здрави.

Авокадо

Авокадото се нарежда сред т. нар. суперхрани, защото дава на организма голямо количество от необходимите мазнини, витамини и минерали. Филтрира вредните вещества и защитава клетките от увреждане. Консумирайте го самостоятелно, в салата или в ястие.

Кафе

Кафето има важни свойства за понижаване на риска от чернодробни заболявания, а също така допринася и за нормализиране на кръвното налягане. Ароматната напитка действа тонизиращо и ободряващо, но е и полезна – само ако се консумира с мярка. Препоръчително е да се пият по 1-2 кафета дневно, но без добавки като мляко, захар или други подсладители.

Грейпфрут

Грейпфрутът спомага за изчистването на токсините от тялото и предпазва клетките. Високото съдържание на витамин С действа антибактериално и противогрипно. Този плод е подходящ и за домашни разкрасителни процедури за лице, коса и тяло. Пийте всеки ден по една чаша сок от грейпфрут или го хапвайте в плодова салата.