Спорт

Монтана удари Левски с 3:2 на „Герена

  17.11.2018 13:06             
Монтана удари Левски с 3:2 на „Герена

Левски отстъпи на Монтана с 2:3 в контрола, която се състоя на „Герена“.

Гостите откриха още в 6-та мин. когато Сергей Георгиев се възползва от добро подаване в наказателното поле и с мощен шут не остави шансове на Николай Кръстев за 0:1. В 19-та мин. Буш и Ривалдиньо комбинираха отлично, но бразилецът не успя да отправи точен удар. Две минути по-късно Атанас Кабов се озова на перфектна позиция, вратарят на монтанци обаче се намеси решително.

В 26-та мин. домакините изравниха. Крайният бранител Нганиони намери Кабов и бившият играч на Ботев /Вр/ засече подаването в мрежата на Орлинов за 1:1.  В 41-та мин. „сините" осъществиха пълен обрат. Тройна комбинация между Кабов, Буш и Паулиньо заявърши с гол на кариоката за 2:1.

В 51-та мин. Атанас Илиев се възползва от грешка на Антони Белмонт и изравни за 2:2.

В 74-та минута Борислав Дамянов заби трети гол в мрежата на Николай Кръстев. Младокът бе изведен очи в очи срещу стража на домакините и технично прати топката във вратата на столичани за крайното 2:3.

За Левски започнаха: Кръстев, Нганиони, Белаид, Найденов, Паулиньо, Буш, Ривалдиньо, Нашименто, Яблонски, Юруков, Кабов.

За Монтана стартираха: Орлинов, Попов, Айтов, Трифонов, Цонков, Йорданов, Гавов, Рамадан, Д. Георгиев,  С. Георгиев , Мисяк.