Спорт

Ботев не можа да бие Кариана в мач за историята СНИМКИ

  16.11.2018 18:01             
Ботев не можа да бие Кариана в мач за историята СНИМКИ

Ботев /Враца/ не успя да победи Кариана /Ерден/ в исторически първи мач на осветление на своя стадион. Контролата беше изгледана от около 1 000 зрители, дошли в мразовитата ноемврийска вечер. Новакът в Първа лига завърши 1:1 с новака във Втора лига в интригуващ двубой, който можеше да завърши с изразителна победа на домакините, ако не бяха многобройните им пропуски.

Преди почивката зрителите наблюдаваха скоростен футбол, най-вече заради студа, който принуди играчите да тичат по-бързо от стартното за контрола.

Първата възможност беше в 7-та мин., когато Лионел Матадос от гостите излезе след бърза контраатака, но слабия му шут беше отразен от Христо Митов.

В 11-та мин. Спас Георгиев се отскубна от защитата, но беше изпреварен от вратаря Павел Станев.

В 14-та мин. Иван Колев стреля от границата на наказателнвото поле, но стражът улови топката.

В 27-та мин. Колев беше повален в пеналта и Николай Малджански отсъди дупза. Спас Георгиев от бялата точка обаче би метър над напречната греда.

В 32-та мин. отново се откри шанс пред Георгиев след корнер, но крилото би, а Станев отрази топката. При добавката Колев би в аут.

В 35-та мин. Вълчев би силно от границата на пеналта, но Станев парира.

Ситуацията на терена не се промени особено през второто полувреме. В 52-та мин. перфектно центриране на Венцислав Керчев отляво беше засечено с глава от Иван Колев, а резервният страж Пламен Бояджиев изби в корнер. При изпълнението му от Петър Атанасов топката беше засечена от Илия Миланов отблизо за 1:0.

В 58-та мин. Мариян Иванов след корнер беше близо до второ попадение, но от 7 метра стреля в аут.

Всички на резервната скамейка влязоха в игра, от което се разпокъса играта. Даниел Гаджев, който не беше вписан сред хората на скамейката, успя не само да влезе, но и да си изкара жълт картон от съдията Малджански.

В 83-та мин. Георги Вълчев би от дистанция, но Бояджиев отрази.

В 86-та мин. гостите стигнаха до равенството. Русев центрира отдясно, а топкатя попадна у Николай Дичев, който с фамозен диагонален шут забоде топката под гредата за крайното 1:1.

Президентът и собственик на гостите от бойчиновското село Ерден Милан Йосифов изкара стоически на трибуните цял мач. Кметът на Враца Калин Каменов също беше сред зрителите, дошли да глредат историческия мач на осветление.

За Ботев започнаха: Митов, Васев, Миланов, Иванов, Керчев, Михайлов, Вълчев, Стоев, Георгиев, Атанасов, Колев /след почивката в игра влязоха: вратарят Костов и полевите играчи Генов, Ненов, Домовчийски и Василев/.

За Кариана играха: Станев, Предов, Георгиев, Цв.Иванов, Цолов, Николов, Мичев, Тодоров, Ив. Илиев, Матадос, Ян.Иванов /резерви: Бояджиев, Д.Иванов, Русев, Робиньо, Димитров, Бастунов, Дичев и Хр.Илиев/.

Съперниците изиграха контролата, за да запълнят паузата в шампионатите на Първа и Втора лига, които се правят заради участието на национални ни тим в лигата на нациите.