Събития

По-малко от 20 дни остават до връчването на голямата награда в лотарията с касови бележки

  16.11.2018 14:30             
По-малко от 20 дни остават до връчването на голямата награда в лотарията с касови бележки

Над 28 милиона касови бележки са регистрирани до този момент за участие в надпреварата за 50 000 лв., голямата награда във втория сезон на Лотарията с касови бележки на НАП. Фискалните бонове, записани в играта до сега, са на обща стойност 388 млн. лв., а средно един участник регистрира по около 370 касови бележки. Тегленето на голямата награда ще бъде на 10 декември 2018 г., малко преди 9,00 ч., на живо в ефира на bTV.

За област Враца от началото на играта са регистрирани общо 570 030 броя касови бележки, като 23 260 от тях са от ПОС устройство. Средният брой касови бележки на един потребител е 360. Общата стойност  на регистрираните фискални бонове  в областта е близо 8.2 млн.лв.

Лотарията с касови бележки доби популярност и в социалната мрежа Фейсбук. Там страницата на играта - https://www.facebook.com/kasovbon, има близо 5800 последователи и 5350 харесвания от регистрирани потребители. Над ¼ от феновете на Лотарията във Фейсбук са от столицата, а 75% - са жени.

Следващата седмична награда ще бъде изтеглена на 19 ноември в сутрешния блок на bTV, малко преди 9,00 ч. Късметлията ще получи чисто нов лаптоп с впечатляващи показатели.

В данъчната лотария имат право да участват всички български граждани, които са навършили 14 години и регистрират фискалните си бонове в интернет, на специално създадения за целта сайт – www.kasovbon.bg. Както и през предходния сезон, данните, които трябва да бъдат въведени за участие, са стойността на покупката, датата и часа, в който е издадена касовата бележка. Няма ограничения за минимална или максимална стойност на покупките, допълват от НАП.