Крими

Водят на дело с белезници двама насилници на таксиметров шофьор

  14.11.2018 16:04             
Водят на дело с белезници двама насилници на таксиметров шофьор

Милен Младенов и Евстати Евстатиев от Хайредин, срещу които се води наказателно дело за отвличане, грабеж, опит за убийство и увреда на чуждо имущество, ще бъдат доведени с белезници в окръжния съд във Враца в началото на седмицата, тъй като отново са нагазили закона. В храма на Темида се води дело срещу двамата млади мъже от Хайредин. То е заведено от таксиметровия шофьор от село Манастирище Венцислав Тодоров. Ако магистратите признаят за виновни обвиняемите, Евстати Евстатиев и Милен Младенов може да отидат в затвора между 10 и 20 години или доживот. Процесът, който започна тръгна в началото на февруари т.г., продължава с нова сила, но и при други обстоятелства.

Докато бил под домашен арест в Хайредин, Евстатиев изнасилил девойка и е бил прибран пак в ареста. Това се е случило на 24 октомври т.г. на територията, администрирана от районната прокуратура в Козлодуй. Мярката е потвърдена от районния съд в крайдунавския град.

Милен пък търка наровете в затвора във Враца, след като е сключил споразумение с прокуратурата и реално вече изтърпява наказанието си за закана за убийство.

Инцидентът, заради който е заведено делото в окръжния съд във Враца, потресе обществеността. На 18 декември 2016 г. двамата младежи празнували в дискотека в Козлодуй, откъдето наели Венцислав да ги закара до Хайредин. Когато пристигнали в селото, клиентите решили да пребият шофьора, затова Евстати го избутал от мястото зад волана и закарал колата до язовира в с. Ботево. Там вързали ръцете на пребития шофьор и го влачили по замръзналия язовир в търсене на място да го удавят.
Пияните пътници не открили дупка в дълбокия лед, затова върнали Венци до колата и отново го пребили жестоко. Взели му и дневния оборот от 140 лева. После го вързали за кука зад таксито и го влачили повече от половин километър по замръзнал земен път, докато загубил съзнание. Пострадалият бил открит по-късно случайно, изоставен край Ботево при минусови температури.

Месеци наред продължи лечението му след бруталния побой. Според медицинска експертиза на 7 лекари, Тодоров е получил трайни физически и психически травми, съобщи адвокатът му Светла Генова.
Двамата обвиняеми бяха задържани веднага след зверството и престояха 8 месеца в следствения арест, докато прокуратурата изготви обвинителния акт, но по-късно бяха освободени.