Спорт

Сурови санкции за посегнали на съдия, двама горят за по 2 г.

  14.11.2018 12:39             
Сурови санкции за посегнали на съдия, двама горят за по 2 г.

Дисциплинарната комисия на ОС на БФС във Враца наказа сурово провинилите се на прекратения мач в Гложене от областната „А” група между Септември и Огоста /Хайредин/. Вратарят на домакините Юлиян Иванов и неговият съотборник Гаврил Иванов са лишени от състезателни права за 2 години по чл.26 от ДП /за нарушение, за което е предвидено наказание отстраняване от футболен мач с червен картон /било то санкционирано от съдията или впоследствие установено по надлежния ред/, довело до телесна повреда на едно или повече длъжностни лица/.

Още двама футболисти на Септември са наказани. Калоян Венков е без права за 3 мача по чл.23, ал.2, т. „Д”, б. „а”, а Калин Красимиров е аут за 2 срещи, на основание чл.22, ал.2, т.”Д”, б. „к”.

От областната централа напомнят на състезателите от региона, че футболът е само една игра за удоволствие, поне на ниво „четвърта дивизия” и ще бъдат безкомпромисни към подобни деяния, които хвърлят петно на всички отбори, състезаващи се в дух на феърплей и взаимно уважение със съперници, съдии и делегати.