Крими

„Атентатът срещу ГЕРБ" бил дело на 22-годишен врачанин СНИМКИ

  12.11.2018 09:42             
„Атентатът срещу ГЕРБ\

22-годишен врачанин е самокатастрофирал, като е блъснал колата си в 5 бетонови саксии на ул. „Демокрация“ във Враца. Инцидентът, който е станал 5 минути преди 12 часа в неделя, влезе в днешния бюлетин на полицията. Всъщност „сензационна“ информация за него имаше още вчера в местен сайт, според когото катастрофата била „атентат срещу партийната централа на ГЕРБ“. Фалшивата новина бързо беше подета от национални електронни издания, а местните си затраяха, тъй като бяха наясно със случката.

От съобщението на полицията във Враца не личи водачът на „Форд Галакси“ да е искал да торпилира партийната централа на управляващата партия, който се намира на метър от местопроизшествието. Най-вероятно 22-годишният шофьор не е успял да овладее своя „Форд Галакси“ и се е ударил в бетоновите саксии.

Припомняме, че подобен инцидент не е прецедент, тъй като веднага след местните избори през 2015 г. друг шофьор се заби в партийната централа. Тогава отново имаше намеци за „атентат“, но пак се оказа, че катастрофата е предизвикана от движение с несъобразена скорост. Тогава, както и сега, нарушителят напусна местопроизшествието, без да изчака органите на реда.