Свят

Най-масовият убиец умря в каторга №8 край Житомир

  08.11.2018 15:15             
Най-масовият убиец умря в каторга №8 край Житомир

В каторгата номер 8 на украинския град Житомир почина един от най-смъртоносните убийци на нашето време - Сергей Ткач от Украйна. Според местните медии причината за смъртта е сърдечна недостатъчност.

Ткач, известен също като пологовския маниак, бе арестуван преди 13 години и живя в затвора до 66-годишната си възраст. Макар и зад решетките, той успя да се ожени за рускиня, която е с 40 години по-млада от него.

Както БЛИЦ съобщи, 16-годишната Елена видя на телевизионния екран серийния убиец и се влюби в него. Тя го намери в затвора, ожени се за него и му роди дете.

Сергей Ткач е извършител на над 40 убийства и изнасилвания. Зврествата той е извършил между 1980 и 2005 г. За жертви той избирал момчета и момичета от 9 до 17 години. Той не оставял следи от труповете на жертвите си и свалял всички дрехи и обувки, върху които могат да останат пръстови отпечатъци, накрая внимателно унищожавал доказателствата.

Убиецът бил задържан в дома си в покрайнините на град Пологи през август 2005 г. Той срещнал властите с думите: "Аз ви чаках 25 години."

Съдът го осъди на доживотен затвор за 37 доказани убийства, но след това Ткач съобщи за още 107 изнасилвания и убийства. 

Превод: БЛИЦ