Събития

Частен паркинг „цъфна“ в центъра на Враца СНИМКИ

  05.11.2018 15:44             
Частен паркинг „цъфна“ в центъра на Враца СНИМКИ

Частен паркинг „цъфна“ в центъра на Враца, а от началото на месеца живущите в района на бившия ресторант „Ахат“ в града ще трябва да си плащат, ако искат колите им да домуват край жилищата им. По 40 лева месечно излиза едно място. 35 са местата, които са обособени.

Според граждани, които се оплакаха до „Конкурент“, промяната в правилата е от началото на ноември, когато били поставени устройства. Скобите се отключват само срещу платен наем.

От Община Враца коментираха, че обектът е частна собственост. Бил е придобит през 2011 г. след търг, обявен от тогавашния екип на градската управа.

Информацията беше потвърдена от Ангел Христов, пълномощник на фирмата-собственик, с когото се свърза наш репортер. „Преди години имотът е бил паркинг, но след това не беше използван с цел събиране на средства за платен престой. Явихме се на търг, обявен от общината във Враца преди около 7 години, и го спечелихме“, каза Ангел Христов. Имотът наистина вече е частен, за което дружеството разполага с нотариален акт. Недвижимостта е вписана в кадастъра.

„Чак сега предприехме тези действия, защото данъкът за имота е около 1 000 лева годишно. Нямах пари досега, за да предприема инвестиция върху него и затова преценихме в семейството ми, че е по-добре да го използваме като платен паркинг. Не върша нищо незаконно, а всяко паркомясто се намира само в моя имот. Нито сантиметър повече не съм използвал“, допълни Ангел Христов.

Той каза, че поставянето на скобите е струвало около 1 400 лева. Фирмата-собственик издава договори, както и всички финансови документи, задължителни според българското законодателство, увери още Христов.

Шефът на фирмата Таня Христова се обади от чужбина, за да обясни, че не дължи нито един лев на общината. „Запазихме предмета на дейност, а и по-добре да има къде да паркират врачани. Имотът е мой. Почистих го от клони, дървета и шума и вече може да се използва“, увери бизнес дамата