Спорт

Юлиян Ненов съсипа Черно море, Ботев би с 2:1 /Снимки/

  04.11.2018 11:41             
Юлиян Ненов съсипа Черно море, Ботев би с 2:1 /Снимки/

Ботев победи Черно море с 2:1 в домакински мач, изигран на стадион „Огоста“ в Монтана. Успехът дойде в 14-ия кръг на Първа лига и повиши самочувствието на врачани, които излязоха на 10-а позиция с 14 точки. В палач на „моряците“ сепревърна капитанът на домакините Юлиян Ненов, който вкара гол и изработи второто попадение, дело на Валери Божинов.

Преди почивката домакините имаха претенции към отсъжданията на помощника на Станислав Тодоров, който първо не видя грубо нарушение срещу Ненов, а след това отсъди пресилен фаул след взилане на Стоев и с това предизвика гнева на цялата резервна скамейка на врачани. Наложи се реферът да предупреждава Сашо Ангелов, че ще изгони или него, или някой от хората му на трибуните, с което страстите бяха охладени. Шансовете за варненци се откриха пред Атанас Зехиров, Радослав Василев и Георги Божилов, които действаха без концентрация.

В 37-та мин. Даниел Генов проби, но се полакоми и вместо да подаде на открилия се на стрелкова позиция Божинов, стреля неточно в аут.

Секунди преди почивката Йордан Апостолов центрира от фаул, но Мариян Иванов не можа да насочи топката с глава във вратата – това беше най-чистото положение за врачани през първото полувреме.

В 55-та мин. Красимир Костов парира опасен изстрел на Зехиров от пряк свободен удар, с което спаси сигурно попадение. В началото на второто полувреме вратарят спаси още едно чисто попадение в мрежата си.

В 60-та мин. Юлиян Ненов, който изведе Ботев с капитанската лента в мача, проби отбраната на „моряците“ след опасна атака, подета от Емил Стоев, а Ненов заби тупалка в мврежата на Благой Макенджиев за 1:0. Валери Божинов с глава разстреля „моряците“ в 64-та мин., като се разписа с глава, засичайки топката в мрежата на гостите.

В 71-та мин. Жоржиньо намали резултата с точен удар в долния ляв ъгъл за 2:1. Нападателят се разписа почти веднага след влизането си в игра.

Гостите опитаха отчаян финален щурм, за да се докопат поне до точката на стадион „Огоста“.

Мачът ще бъде запомнен от Даниел Гаджев, който във втори пореден мач напуска терена, без да е получил дори жълт картон.

 

Начало на мача

13-та мин. Гаджалов изпревари Зехирев в опасна близост до вратата на Костов

15-та мин. удар на Божинов бе блокиран и топката излезе в корнер

23-та мин. решителна намеса на Васев спря опасен пробив на Василев

27-та мин. жълт картон за Гаджалов

37-та мин. Даниел Генов елиминира пазача си, но стреля в аут

46-та мин. Мариян Иванов отблизо с глава не уцели вратата след фаул, изпълнен от Апостолов. Без точен удар приключи първата част и за двата тима.

51-та мин. реферът подмина игра на Станчев в пеналта

56-та мин. Костов отрази мощен шут на Захиров от фаул

60-та мин. Гоооол! Страхотна комбинация между Божинов и Стоев завърши с подаване към капитана в този мач Ненов, който опъна мрежата за 1:0

64-та мин. Гооооол! Божинов с глава вкара за 2:0 след асистенция на Ненов

Ботев /Вр/ приема днес от 12.30 ч. Черно море на стадион „Огоста” в Монтана в среща от 14-ия кръг на Първа лига. Врачани са 12-и в класирането с 12 т., докато варненци са 7-и с 18 т.

За Ботев /Вр/ започват: Костов, Васев, Керчев, Иванов, Гаджалов, Генов, Гаджев, Стоев, Апостолов, Божинов и Ненов.

Макенджиев, Станчев, Енчев, Димов, Кононго, Зехиров, Панайотов, Божилов, Андраде, Минчев и Василев.

За Черно море стартират: Макенджиев, Станчев, Енчев, Димов, Кононго, Зехиров, Панайотов, Божилов, Андраде, Минчев и Василев.