Събития

Разкриват кабинет за спешни случаи

  31.10.2018 11:27             
Разкриват кабинет за спешни случаи

От днес болните във Враца, които се нуждаят от спешна и неотложна помощ, вече няма да обикалят по други градове, а ще могат да се прегледат в града под Околчица. Добрата новина съобщиха от „Нов медицински център“ ЕООД, който е част от Първа частна болница.

Неотложният кабинет отваря врати на 1 ноември, като в делничните дни ще работи от 19.30 до 7.30 часа, а през почивните дни – непрекъснато. Допълнителна информация може да се получи на тел. 092/663 434.

След като месеци наред Спешно-приемно отделение в МБАЛ „Христо Ботев“ се тресеше от скандали, придружени от липса на лекари за график, недостиг на персонал и уволнението на д-р Стойчев, пред пациентите във Враца вече има решение на проблема. Особено, когато имат нужда от неотложна медицинска помощ, без да се чувстват виновни затова, че са потърсили лекари, каквато беше практиката от последните месеци.

„Хората, които се нуждаят от спешна помощ не само ще бъдат преглеждани от специалисти и с нужното внимание, но и ще получат възможност за хоспитализация в Първа частна болница“, каза собственикът на лечебното заведение д-р Антонио Георгиев.

„Предвиждаме около 30 000 пациенти да бъдат записани за този вид услуга, като пациентите на джипитата, сключили договор с „Нов медицински център“ и са осигурени, ще бъдат обслужвани безплатно. За всички други болни използването на рентген, лабораторни изследвания и консултации със специалисти ще бъдат платени“, каза още д-р Георгиев.

От Първа частна болница продължават да се развиват и докато други лечебни заведения – държавни и частни, закриват отделни отделения или изцяло затварят врати, болницата на д-р Георгиев разширява дейността си с портал за неотложна медицинска помощ.

„Правим го, защото сме единственото лечебно заведение, което създава нови структури, а другите – независимо дали са частни или държавни, се закриват. В скоро време в болницата ще открием и ново отделение по урология, което беше закрито в държавната болница“, каза в аванс д-р Антонио Георгиев.

Четете повече във в. Конкурент" - всекидневникът на Северозапада.