Събития

Грандиозен концерт за 50 г. на младежкия дом във Враца

  23.10.2018 15:56             
Грандиозен концерт за 50 г. на младежкия дом във Враца

Пъстър концерт-спектакъл под наслов „Като живяно бъдеще” ще бъде кулминацията на честванията по повод 50-годишнината от създаването на младежкия дом във Враца, това разкри пред медии директорът на културната институция Георги Врабчев. Грандиозното събитие ще се проведе на 2 ноември от 18 ч. в залата на драматично-кукления театър и ще събере бивши и настоящи самодейци и приятели на дома. 

Очаква се на сцената да стъпят близо 11 формации, а специално участие в тържествения концерт ще вземат солистите от националния музикален театър Илона Иванова и Никола Чочев, изпълнителката Гергана Бориславова, която ще пристигне за проявата от Германия. За водещи на концерта са поканени актьорите Йоана Гладнишка и Краси Радков.

„Концерт-спектакълът е специален подарък за всички, които са били до и зад нас през годините и благодарение на които младежкият дом се е превърнал в къща за празници, които усмихват хората на нашия град вече 50 години”, заяви директорът на културната институция.

Врабчев обясни, че по повод юбилея, на 26 октомври в младежкия дом ще бъде открита ретроспективна изложба с над 500 фотоса, показващи историята на институцията, а на 30 октомври в града под Околчица ще гостува изложба на школата за пластични изкуства към ЦПЛР-Перник, които са дългогодишни партньори на институцията.

„Честванията са под патронажа на кмета на Враца Калин Каменов, на когото благодарим.  Надявам се в следващите дни да направим една прекрасна фойерверк програма и хубав и емоционален финал, който ще бъде и старт на следващия успешен половин век за Младежкия дом под Балкана ”, каза още Врабчев и припомни историята на институцията от 1968 г. до днес.

За трудностите и успехите в младежкия дом през годините разказаха първият директор на институцията Петър Иванов и най-дългогодишният й ръководител Ваня Иванова. Те бяха категорични, че младежкият дом е устоял на бурята на времето, а днес Враца може да се гордее с една авторитетна и емблематична институция, която е притегателен център за младите хора у нас и в чужбина.