Спорт

Команди от ДЮШ на Монтана върнаха визитата на връстници от Враня

  23.10.2018 14:59             
Команди от ДЮШ на Монтана върнаха визитата на връстници от Враня

Четири формации на ДЮШ от Монтана се завърнаха без загуба от приятелски двубои в Сърбия. Талантите от „Огоста” върнаха визитата на приятелите си от другата страна на границата. Посещението бе като продължение на трансграничния проект между Монтана и сръбската община Враня.

Възпитаниците на Иван Ценов, родени 2004 г., победиха връстниците си с 3:0, а командата за по-малките с една година, пак водена от Ценов, завърши 1:1 с домакините. Отборът на Мартин Герговски за родени 2006, постигна успех с 5:2, съставът на Бисер Ефремов /набор 2007 г./ извъртя равенство 1:1.

„Домакините ни посрещнаха изключително добре, вярвам че сътрудничеството между школите на двата клуба ще продължи и занапред”, каза ръководителят на монтанската група Емил Цанински, който е шеф на ДЮШ от „Огоста”.

Реализацията на трансграничния проект донесе огромни ползи за спортните бази в Монтана и Враня. В спортния комплекс в българския град бяха изградени 2 терена – изкуствен и затревен, а във Враня един голям с изкуствено покритие.

„Сътрудничеството с Враня е насочено към подобряване на спортната инфраструктура в двете общини като база за развитието на младите спортни таланти. В детско-юношеските школи, които използват базата на комплекс „Огоста” тренират 500 деца и младежи. Модернизирането и разширяването на базата е от ключово значение за осигуряването на по-добри условия за активен и здравословен живот на младите хора и за развитието на нашите таланти в  отборите на Монтана”, заяви преди дни на пресконференция кметът Златко Живков.