Спорт

Наш полицейски квартет участва в „COMMANDO CHALLENGE“

  22.10.2018 15:53             
Наш полицейски квартет участва в „COMMANDO CHALLENGE“

Отборът по стрелба на СК Спартак при ОД на МВР – Враца участва в международното състезание „COMMANDO CHALLENGE 2018“, което се проведе в центъра за специална подготовка „Алфа-Метал“ в Габрово . Надпреварата, организирана по инициатива на бивши военослужещи от 68-мо бригада Специални сили и СОБТ, бе открита от министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

Врачанските полицаи - Ивайло Флоров, Николай Милушев, Петко Петков и Катя Василева се представиха достойно, като преодоляха една от най- тежките тактически полоси с препятствия, стрелба с дългоцевно оръжие САР АК-47 и карабина М-4, оказване на първа долекарска помощ на ранен и евакуацията му през CQB тактическо селище.

Квартетът от Спартак зае 15 място в крайното класиране. Най- добри в предизвикатеството се оказаха служителите на НСО, следвани от СОБТ и  бойците от 61-ва Стрямска механизирана бригада. Наградите бяха връчени от ген. Явор Матеев.

Катя Василева получи специална награда от организаторите като единствения участник – жена, а Ивайло Флоров за най възрастен участник в тежката надпревара, който обаче не отстъпи  по форма и на родените през 1995г.

 Тази година  „COMMANDO CHALLENGE 2018“ бе в памет на загиналите български военослужещи при атаката на база “Индия“ в Ирак. През 2018 г. се навършват 15 г. от терористичния акт, при който загинаха – капитан, посмъртно произведен в майор Георги Качорин – командир на рота, лейтенант, посмъртно прроизведен в старши лейтенант Николай Саръев – командир на взвод, старши сержант Иван Инджов – командир на отделение, младши сержант Антон Петров – командир на отделение и редник Свилен Киров – мерач.