България

Днес ще е предимно слънчево и без валежи

  22.10.2018 15:24             
Днес ще е предимно слънчево и без валежи

През нощта и в сутрешните часове облачността ще се разкъсва и намалява и след обяд над по-голямата част от страната времето ще е предимно слънчево. По-значителна ще се задържи облачността над планините и югоизточните райони, но валежи са малко вероятни. Вечерта вятърът в Дунавската равнина ще започне да се ориентира от запад-северозапад и да се усилва. Преобладаващите минимални температури ще са между 5 и 10 градуса, максималните - между 15 и 20 градуса, предава БТА.

Над крайните южни райони на Черноморието облачността ще е предимно значителна, но ще е почти без валежи. Над останалата част облачността временно ще намалее и ще преобладава слънчево време. Максималните температури ще са 17-19 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините облачността ще е предимно значителна, но до вечерта временно ще се разкъса и намалее. Валежи са малко вероятни. Ще духа слаб, предимно източен вятър, който привечер ще започне да се ориентира от запад-северозапад и да се усилва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11 градуса, на 2000 метра - около 4 градуса.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е малко по-ниско от средното за месеца.

В средата на седмицата ще се усили северозападният вятър. С него по-късно през деня в сряда ще започне да нахлува студен въздух, който още през нощта срещу четвъртък ще обхване по-голямата част от страната. Облачността в сряда ще е променлива, по-често значителна, а в четвъртък - от запад намаляваща до слънчево време. На места по преминаващия студен атмосферен фронт ще има превалявания от дъжд, в планините - от сняг. Значителни валежи не се очакват.

Със застудяването в отделни райони на Предбалкана през нощта срещу четвъртък е възможно да прехвърчи сняг. Ветровито ще остане времето в четвъртък, когато минималните температури ще са между 2 и 7 градуса, а максималните - между 9 и 14 градуса.

 24часа