Събития

Автомобилен гигант вдига завод във Враца

  22.10.2018 15:12             
Автомобилен гигант вдига завод във Враца

Голяма автомобилна компания проявява интерес към откриването на завод във Враца. Информацията, която от известно време се върти в публичното пространство, беше потвърдена от зам.-министъра на икономиката Лъчезар Борисов в интервю за "Стандарт". Съименникът на ексгубернатора на Враца се позовава на информация за компанията, постъпила в Българската агенция за инвестиции. Не посочва името й, тъй като инвеститорът все още не желае това. Очаква се автомобилният гигант да инвестира във Враца 22 милиона лева и да открие 300 работни места.

От интервюто не става ясно дали компанията ще произвежда части за автомобили и какви.

Според източници на „Конкурент”, преговорите се водят от края на миналата година и са на финалната си фаза. Очакванията са първата копка на завода във Враца да бъде направена напролет и тук да се произвеждат части на автомобили.

За това намекна кметът Калин Каменов, който при откриването на нов хотел във Враца преди около 40 дни, каза, че немските му гости са харесали къде да нощуват, когато идват по бизнес дела в града под Околчица.

Ако успее да привлече подобна инвестиция, градоначалникът ще реши не само големият проблем на врачани – липсата на препитание, но и ще даде възможност на заетите в новата производствена мощност да получават европейски заплати при доказан и утвърден на пазара работодател.